Tänään sain jo nukuttua mukavat yöunet, vaikka ensin heräsinkin liian aikaisin. Se ei häirinnyt takaisin uneen pääsyä kuitenkaan. Aamupalaksi söin leipäparin, jonka avopuolisoni oli tehnyt edellisenä iltana valmiiksi. Lisäksi söin rasvattoman jogurtin, joka kyljessä väitti olevansa vadelma-vaniljajogurttia. Makua siinä en vaan itse juuri maistanut. Lisäksi tuntuu siltä, että eihän rasvattomat jogurtit edes maistu jogurteilta. Ruokavalioni ei ole niitä terveellisimpiä valitettavasti. Pidän ruuasta, enkä useinkaan ajattele ensisijaisesti terveyttä syödessäni tai ruokaa laittaessani.

Koululla oli pelkkää katelaskentaa ja suoraan sanoen se ei sujunut, mutta muut asiat sujuivat. Sain luokkakaveriltani kehuja siitä Juice Leskisen muistokirjoituksestani. Lisäksi yksi kaverini lähetti samasta aiheesta tekstiviestin. Se on ainakin parissa lehdessä nyt julkaistu. Toisessa se oli ihan koskeneen jutun mukana, jossa oli parin henkilön muisteluita Juicesta. Nämä lehdet olivat Oulussa ilmestyvät Kansan tahto ja Kaleva. Pitää lähipäivinä käydä kirjastossa lukemassa näitä lehtiä.

Politiikkaa ja sen vierestä

Oulun lentoasemasta halutaan tehdä uusi kansainvälinen lentokenttä. Eipä saa hymyä aikaan. Lentokoneet ovat erittäin saastuttava kulkupelimuoto ja toisekseen allekirjoittaneella on taipumusta matkapahoinvointiin ilmojen kautta matkaa tehdessä. Hankkeen arvioidut kustannukset olisivat 90 000 000 euroa tämä tekee vanhassa rahassa 535 115 700 markkaa. Tämän rahan voisi käyttää mielestäni moneen muuhunkin asiaan.

Toinen ympäristöä koetteleva uutinen on kaimapoika Jaskarin mahdollinen paluu politiikan eturiviin Kokoomuksessa. Kataisen takinkääntö on ymmärrettävää. Olinhan itsekin sitä mieltä, jos Jaskari rötöksistään (paritus, neljä laitonta uhkausta ja kolme pahoinpitelyä) todetaan syylliseksi, niin hän sitten täyttää Kokoomuslaisen mitat suoran toiminnan teoillaan.

Potilasvahingoista valitetaan entistä enemmän. Nykyinen määrä on reilut kahdeksantuhatta. Hoitotakuu on lisännyt potilasmääriä ja aiheuttanut tietojen katoamista. Niinpä sekin kauniina sanana oli silmänkääntötemppu. Näin saatiin unohtumaan hoitopuolella todellisia ongelmia: mm. pienet tulot, säästöt, työturvallisuus ja henkilökunnan vähyys sekä palveluiden yksityistäminen.

Natoa vastustaa tuoreen gallupin mukaan Suomessa 65%:a, eipä soittaneet TNS Gallupilta minulle. Määrä olisi kasvanut samaan suuntaan omassa mielipiteessänikin. Jostain syystä Suomessa kuitenkin 44%:a väestöstä haluaa maanpuolustukseen lisää rahaa. Minä en halua. Tuo luku 44%:a on kuitenkin maan väestöstä vähemmistö.

Fortumin johto aikoi nostaa sähkön hintaa. Päätös hinnannoususta on kuitenkin peruttu tai siirretty. Tämä varmaan johtaa lähiaikoina Fortumin johdon a. Ulosmarssiin liian pienien optioiden takia tai b. Saman asian julkilausumaan Fortumin johdolta. Päätös hinnannoususta olisi koskenut kolmeasataatuhatta kotitalousasiakasta. Ilmoitettu syy oli tukkuhinnan lasku viime päivinä. Onkohan todellisuus julkisuuskuvassa ja olisiko se johtanut jo jonkin suuruiseen asiakaskatoon?

Bussilippujen hinnat nousevat. Terveisiä vaan Suomen tämän hetken huonoimmin onnistuneelle ministerille eli Susanna Huoviselle SDP:sta. Olisiko julkisen liikenteen tukeminen ympäristösyistä kannattavaa toimintaa? En ymmärrä alkuunkaan, miksi julkisin varoin ei voida tukea tätä ihmisiä eri puolilla Suomea monella tavalla koskettavaa asiaa.

Yhdysvaltojen istuva vapailla vaaleilla ja vähemmällä äänimäärällä valittu presidentti sanoo Virossa ollessaan, että Irakissa ei ole sisällissota menossa. Oho, kummallisia ovat miehen lausunnot tässäkin asiassa. Sama mies haluaisi Georgian ja Ukrainan Nato-jäseniksi. Toivottavasti maat ei halua liittyä tukemaan tämän läntisen supervallan maailmanvalloitusta jäsenyydellä tässä sotilasliitossa. Uskon, että ne maat pärjäisivät puolueettomanakin hyvin. Miksihän tämä supervaltajohtaja haluaa kiusata tällaisilla puheilla myös Venäjää?