No niin, aamulla tulikin kohtuupitkälle nukuttua ja se ei sinänsä yllättänyt eikä kyllä haitannutkaan. Miltei heti kuitenkin avopuolisoni ystävä houkutteli meitä lähtemään shoppailukierrokselle naapurikunnassa olevaan ostoskeskukseen. Ostimmekin sieltä yhtä ja toista. Itse ostin muun muassa kolme eri runokirjaa kahdelta eri tunnetulta miesrunoilijalta.

Nämä olivat pohjoisesta etelään päin katsottuna Aaro Hellaakoski: "Runot". Teos sisältää oululaissyntyisen miehen runoja kahdestatoista eri kirjasta. Teokset ovat ilmestyneet vuosien 1916 ja 1953 -välisenä aikana. Toiset ovat Haavikon Paavon koottuja teoksia. Ensimmäinen on "Kirjainmerkit muistat". Nämä runot ovat vuosien 1949-1966 -väliseltä ajalta, johon on myös sisällytetty runoja kahdestatoista eri teoksesta. Toinen Haavikon koottu teos on "Tyrannin ylistys". Nämä runot ovat vuosien 1970-1981 -väliseltä ajalta. Se sisältää runoja seitsemästä eri teoksesta.

Muuten vietimme aikaa siellä reilut viisi tuntia. Siihen onneksi mahtui myös syömässä sekä ruokakaupassa käyntikin. Lisäksi kävin niin sanotussa omassa paheen pesässäkin eli Arnoldsin donitsikahvilasta hakemassa itselleni ja avopuolisolleni donitseja. Kyseisen firman sivut ovat persoonalliset, joten laitanpa sinnekin linkin näiltä sivuilta. Donitsit syötiin tuossa ihan äsken ja maistuivat ne ihan hyviltä, vaikka pizzasta maha vielä täysi olikin. Pizzan syöntiä lopetellessamme näimme myös entisen kotikuntamme K-kauppiaan, jonka kanssa ehdimme vaihtaa vain muutaman hassun sanan kuulumisien muodossa. Siellä on ihan hiljattain tullut sukupolven vaihdos. Erikoista, että kaupassa vaihtui myös nimi sen myötä.

Sitten asia, mihin liittyy tämän päivän otsikko. Se ei ole elämäni vuosien määrä, koska olen jo vanhempi. Se on näet tämän blogin ikä. Ei tämä blogikaan ole vielä kolmeakymmentä vuotta vaan kolmekymmentä päivää. Olen ihmeen kärsivällisesti tehnyt tätä ja välillä on tullut käsiteltyä laajemminkin omaa elämääni. Samaan aikaan kuin olen nyt tätä kirjoittanut, olen käynyt välillä katsomassa televisiosta uintikilpailuja. Tänään näet Sievisen Jani ui viimeisen kisansa kansainvälisellä tasolla ja oli viides. Hurja oli miehen ura kaiken kaikkiaan kuitenkin. Toivottavasti miehellä menee hyvin myös niin lähi- kuin kaukaisemmassa tulevaisuudessakin.

Päivän politiikan puolella Darfur-asiaa

Amnesty järjestää eri puolilla Suomea tänään kynttilämielenilmauksia. Tänään on YK:n ihmisoikeuspäivä ja Amnesty haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että Darfurissa on kuollut kolmen ja puolen vuoden aikana jopa kaksisataatuhatta ihmistä. Syitä ovat olleet muun muassa väkivaltaisuudet, taudit sekä nälänhätä. Tänään Darfurin alueella on kuollut kolmekymmentä siviiliä aseistettujen miesten hyökätessä. Väkivaltaisin keinoin en kehota sinne päin rientämään, sillä väkivalta tunnetusti lisää väkivaltaa. Muita keinoja alueen rauhoittamiseksi täytyy löytää. Enpä tiennyt kynttilämielenilmauksesta kuin vasta äsken, joten omalta osaltani se ikävä kyllä jäi väliin.