Siinä on numero, jonka sain kielenhuollon kokeesta. Arvosana on järkyttävän pieni, mutta positiivisia asioitakin siitä löytyy. Sain pisteistä pitkästi yli puolet, ja arvosanaksi tuon asteikon ollessa 1-5. Etukäteen oletin, että esimerkiksi välimerkit olisi minulle ollut helppo juttu. Näin ei kuitenkaan tällä kertaa ollut. Muuten sinne mahtui yksi hassukin virhe lyhenteiden kohdalle. Tehtävässä 3a) pyydettiin merkitsemään lyhenteeseen kielioppipääte. Sana, johon se piti värkätä on Helsinkiin. Miettikääpä rauhassa sitä, miten se illatiivin -iin pääte tulee lisätä kyseiseen sanaan, kun se kerrotaan lyhenteellä. Voin kertoa tässä vaiheessa, että oma vastaukseni ei ollut oikein. Kerron tämän postauksen lopussa myös oikean vastauksen. Onneksi tentin saan kuitenkin uusia.

Muuten päivä meni kaupungilla kiertäessä erästä tuttuani moikkaamassa, joka on hiljattain tullut takaisin tänne töihin Etelä-Suomesta. Hän on ilmoittanut viihtyvänsä täällä paremmin ja miksi ei viihtyisi. Hän on alkujaan lähtöisin Suomen Punk-musiikin kehdosta eli Torniosta. Eihän tämä tietenkään teräskaupunki samalla lailla ole kuin Tornio, mutta silti Pohjois-Suomen kaupunki. Olen kuitenkin itse sitä mieltä, että viime vuosien kasvu tässä kaupungissa ei ole tehnyt tälle kaupungille hyvää. Tästä on tullut aika kalsea ja kiireisten ihmisten kaupunki. Sitä kuvastaa sekin, että tietokoneen kello näyttää nyt klo 22 ja Big Brother alkaa näillä minuuteilla, jota itsekin riennän katsomaan.

Sen jälkeen ja hieman sitä ennen kiersin vielä järjestöasioita hoitamassa, sekä viemässä yhden lomakkeen yhteen virastoon. Kotona avopuolisoni teki meille puolen viikon annoksen parsakaalimakaroonisuikalelihamössöä, joka on kerrassaan hyvää. Samalla meillä kävi yksi ystävämme kylässä. Hän on kasvissyöjä, joten ruoka ei sopinut tällä kertaa hänelle.

Alkuillasta olen televisiotakin ehtinyt katsomaan, katsoin Salatut elämät ja MOT -ohjelman. Motissa olikin varsin mielenkiintoinen aihe. Tero Koskinen oli näet perehtynyt Suomussalmen rajakylissä talvisodan aikana ja sen jälkeen liittyneisiin omien suomalaisten telottamiseen. Nyt alkaa se Big Brother, joten menen tästä television ääreen. Klikkaamalla sanaa MOT pääsee katsomaan MOT:n esittelyn.

Sen Helsinkiin sanan lyhensin siinä kokeessa: Trelle. Oikea vastaus on nykyisin Hkiin.