Päivän tilastoluku: Uppsalan yliopiston tietojen mukaan vuonna 2005 oli maailmalla kolmekymmentäyksi aseellista konfliktia

Päivän aikana kylässä käyneiden ihmisten lukumäärä: viisi eli kaiken kaikkiaan seitsemän ihmistä osallistui yhdessä kokoukseen, sillä avopuolisoni ja minä osallistuimme kokoukseen myös.

Päivän pörssiarvo: Nokian pörssiarvo väheni tänään 2 700 000 000 euroa

Päivän uutinen: Palvelukotijonot poistuivat Oulusta (Netti-Kaleva)

Päivän kainuulaisuutinen: Manamansalo ei ole kaupan (Netti-Kaleva)

Päivän nimipäiväsankarit ruotsalaisen kalenterin mukaan (5.1., vaikka tämä on saatu päivitettyä vasta 6.1.): Lea

Päivän kaipaus: Kuhmon kesään Ontojärvelle

Päivän lahjukset: Pari vierasta toi meille suklaata, avopuolisoni ei syö karkkia, joten ne ovat minulle

Päivän lukijakysymys,
Kauko Salmela Pelkosenniemeltä kysyy -
Mikä siinä on, että ihmiset kun juovat useamman päivän putkia ja kun ne siitä selviävät, vannovat etteivät juo enää ikinä, ja kuitenkin vetävät jo helkkarinmoiset lärvit jo seuraavana viikonloppuna?

Vastaus: Olettaisin, että siinä on halu unohtaa hetkeksi arjen paineet eikä kestetä sitä omassa elämässään, että tällaiset asiat olisi hyvä käsitellä. Tämän johdosta ongelmat paisuvat pullataikinan tavoin ja ne muodustuvat suuremmiksi ja suuremmiksi. Sitten kirotaan arjen aikana taas uudestaan elämän vaikeutta ja vastoinkäymisiä. Etenkin nykyihmiselle vastoinkäymisten käsittely ja niiden hyväksyminen osaksi elämää tuntuu aika vieraalta. Kaiken pitäisi mennä turvallisella tahdilla, vaikka se olisi raskasta ja ahdistavaa. Uskon, että arjen hankaluuksia voidaan käydä läpi monella tapaa myös ilman päihteitä.

Päivän nettivinkki: Sosiaali- ja terveysministeriön jakamaa tietoa toimeentulotuesta