Perjantain 17.11.2006 kuulumiset (teknisten syiden takia myöhässä)

Päivä meni varsin nopeasti, etäpäivä koulusta sai kirjoittelemaan tehtävää päiväaikaan. Lisäksi värkkäilin itselleni diaesitystä Open Office Impress -ohjelmalla. Laittelin Kainuusta otettuja kuvia siihen. Open Office on varsin hyvä vaihtoehto Microsoftin vastaavalle toimisto-ohjelmapaketille. Se on ennen kaikkea ilmainen ja sillä pystyy avaamaan myös samat tiedostotyypit kuin MS:n versiolla. MS Office 2003 Basic -versio suomenkielisenä maksaa lauantain puolella tehdyn Mikrobitin hintavertailun mukaan halvimmillaan vajaat kaksisataa euroa. Lisäksi kyseisellä ohjelmalla pystyy tekemään käytännössä katsoen samat asiatkin, joten ei kait siinä ole kahta puhetta, kumpaa suosittelisin uudelle koneen hankkijalle.

Tämän jälkeen paistelin itselle parit kananmunat ja vajaat kymmenen kalapuikkoa. Jarmo tuli kyläilemäänkin sen jälkeen. Pelasimme muun muassa tietokoneella jonkin aikaa ja sitten avopuolisoni sekä hänen kanssa myös lautapeliä nimeltä MAD. Se on varsin erikoinen peli, mutta mielestäni ihan kiintoisa. Lisäksi söimme maukkaita jauhelihavoileipiä ja joimme porukalla minttuteetä iltapalaksi. Avopuolisoni teki myös iltapalaksi maukasta pannukakkua.

Opintoraha ei noussut sitten vieläkään, vuodesta 1991 se on pysynyt omalla tasollaan, kertaalleen laskenut. Surullista, että pienituloisimmista kansanosista ei ole jotkut puolueet lainkaan kiinnostuneita. Sitä vastoin he poistavat varallisuusveron, joka auttaa suurituloisia ja viinaveroakin lasketaan, että hienoissa juhlissa voidaan maljoja nostaa halvemmalla.

Yhdysvaltalaissotilas sitä vastoin on tuomittu elinkautiseen neljätoistavuotiaan tytön raiskauksesta sekä murhasta. Teosta on kahdeksan kuukautta. Valitettavan hitaita ovat yleensäkin oikeusprosessit, mutta onneksi oikeus kuitenkin voitti. En valitettavasti jaksa uskoa tapauksen olevan ainoa, joten toivottavasti kyseisen demokratiaksi itseään kutsuvan länsimaan oikeusistuin huomaa suhtautua kriittisesti oman maan kansalaisten likaisiin tekoihin ja tutkia maan laitonta sotaretkeä kunnolla.