Kotona olen ollut tänään koko päivän, muutaman puhelun olen soittanut kampanjan osalta selvitellyt jäljellä olevaa materiaalia ja miettinyt omalta osaltani sitä, miten paljon on ja miten niitä lähinnä jaetaan? Viimeisten ilmoitusten sopimista ja tilaisuusjärjestelyjäkin. Tosin pienen happihyppelyn kotipihalle tein.

Huomenna olisi jännä päivä. Kansanedustajaehdokkaaltani ilmestyy kirja nimeltä ”Irti talousväkivallasta – Reseptejä solidaariseen hyvinvointiin”. Jos olet halukas tulemaan kirjan julkistamistilaisuuteen. Kirja julkaistaan huomenna Linnanmaalla, Oulun yliopistolla luokkatilassa HU 109 ja aika on klo 14 ja siitä eteenpäin. Tule ihmeessä! Ajankohtaista asiaa tarjolla kansamme joukossa olevien kapitalistien kiemuroista eri näkökulmista.

Tämän johdosta on onnekseni ollut aikaa tehdä myös jonkin verran koulutöitä. Olen koittanut opiskella tietokantaohjelman käyttöä, joka on hieman takkuista ollut eikä ole oikein ensinkään onnistunut, mutta luovuttamista ei ole havaittavissa ollut. Onko joskus siis aiheellista lyödä päätä seinään vaan siksi, että se on mukavaa vai olisiko helpompaa olla lyömättä?

Alkuillasta katselin Kuopiosta tullutta mäenlaskun maailmancupin osakilpailua, jonka lomassa ehdin ottaa myös varttitunnin unet huomaamatta ja syödä lähes neljänneskilon kokoisen karkkipussin reiluun varttituntiin. Lisäksi katselin televisiosta Nolojen tilanteiden miestä eli Mr. Beania, siinä miehessä on jotain samaa toilailuissaan kuin minussa itsessäni.

Kävin tuossa jokin aika sitten myös ystäväni kanssa keskustelua vakavasta aiheesta. Hänen iäkäs tätinsä voi huonosti. Hän ei syö mitään, kuumetta on yli 38 astetta. Lisäksi ilmeisesti ei tunne edes juuri mitään. Lisäksi ystäväni äiti on myös huonossa kunnossa. Näiden ihmisten välimatka on toisekseen myös aika pitkä, joten lähiomaisenakin ystävälläni on varsin raskasta. Molemmat naiset ovat olleet hänen elämälle tärkeitä ihmisiä. Loppujen lopuksi siis tänään on ollut varsin monipuolinen päivä. Elämän kirjoa monesta näkökulmasta. Olin 1990-luvun alkuvuosina vanhainkodilla töissä ja tämä vanhusten kohtelu tässä maassa on järkyttävää, kun tuntuu ettei 'laskutaitoisilla päättäjillä' ole takana ollenkaan inhimillistä ajattelua. Tämä on onneksi päättäjäehdokkaallenikin sellainen asia, josta hänellä on kokemustaustaa, joten tiedän varsin hyvin millaista kansanedustajaehdokasta olen tukemassa tiellä kohti uutta pätkätyötä.