Päivä meni varsin joutuisasti, aamulla ei meinannut millään jaksa nousta ylös ja lopulta kun avopuolisoni kanssa heräsimme aloimme katsomaan Sapporon MM-kisoja. Yhdistetyssähän Anssi Koivuranta taisteli hienosti pronssia, mutta Suomen mäkimiehillä ei oikein putkeen mennyt tällä kertaa. Siitä ei siten kehtaa pahemmin edes kertoa.

Kisojen jälkeen meillä piipahti pari kaveria Kainuusta kylässä. Sikäli mielenkiintoista, että olen juuri huomenna menossa heidän kotipaikkakunnalleen. He olivat käyneet kauppoja täällä kiertelemässä, ja meiltä lähdettyään menivät takaisin Kainuuseen, mutta kodin sijasta Ylä-Kainuun vaaramaisemiin.

Muuten menin kansanedustajaehdokkaani kanssa tekemään vaalityötä. Siellä sattuikin pari mieleen painunutta asiaa. Ensimmäinen sattui, kun jaoin esitettä eräälle vanhemmalle miehelle. Mies sanoi, että kuvassa ollut henkilö näytti tutulta. Hän oli juuri kävellyt pari sekuntia ennen ehdokkaani ohitse. Hän naureskeli meille sitä, että osaapa se olla joskus kansalaisenkin muisti lyhyt. Eipä meitä miehiä siten taideta aina ihan turhaan syyttää lyhyestä muistista.

Toinen tapaus oli, että vanhemmalla miehellä ei lähtenyt "mopoauto" käyntiin. Koitettiin käydä yhden tukiryhmäläisen kanssa saada kulkupeliä työntäen käyntiin siinä kuitenkaan onnistumatta. Otettiinpa pari miestä tähän apuun, mutta eipä se neljänkään miehen voimalla yhtään paremmin sujunut eli ei se miesten raaka voima aina edes autoasioissakaan auta.

Muuten kotiin päästyäni avopuolisollani oli jo idea miehensä hemmotteluun ja hän onnistui siinä nappiin. Oli miettinyt ruuaksi ranskalaisia perunoita kalapuikoilla sekä yrttivoipatonkia. Todella hyvää olikin. Hieman aiemmin ei ollut vielä nälkä tuntunut, mutta ruokaa söin paljon ja lisäksi pari pientä perunarieskapalaa sekä vanukkaan, jonka jälkeen huomasinkin olevani ruuan osalta tyytyväinen. Kiitos hänelle siitä.

Laitoin juuri äsken helmikuun kuvat digikameralta koneelle.
Tässäpä yksi kuva viime viikonlopun Kuusamon reissulta.

                 426080.jpg