Vaihteeksi ajattelin kertoa kouluhommista, koulu on alkanut osittain mukavasti ja osittain kokenut sen varsin haasteelliseksi. Tänään kirjoitin yhtä esseetä, joka tuntui varsin vaikealta. Avopuolisoni lohdutteli, että kyseessä on vasta ensimmäinen. Siinäpä onkin varmaan syy, miksi se tuntui niin vaikealta. Ensinnäkään ei tiedä, mitä ne yliopistovastauksina odottavat Tampereella tiedotusopin laitoksella ja
toisekseen asiaa oli joiltain osin aika vaikeaa ymmärtää kirjaa lukiessa.

Esseetä varten lukemani kirja oli Risto Kuneliuksen "Viestinnän vallassa". Sama kirja on ollut luokkakavereiden kertoman mukaan viime vuonna myös pääsykoekirjana Tampereen Yliopistolle, joten kirjan oivaltaminen varmaan tämän lukuvuoden aikana selkeää ja on hyväksi etenkin niille luokkakavereilleni, jotka haluavat pitkässä juoksussa juuri yliopistoon tiedotusoppia lukemaan.

Huomenna saadaan koulussa kielenhuollon koe takaisin luultavasti, tosin yksi  luokkakaveri ei kaiketi ole sitä tehnyt. Jotenkin tuntuu, että ei ole mitään selkeää käsitystä siitä, millaisen arvosanan siitä tulen saamaan. Kuitenkin katson, että kyseessä on äärimmäisen tärkeä koe juuri meidän linjalaisten näkökulmasta.