Jouluaattoamuna oli tarkoituksena laittaa riisipuuro, mutta se ei onnistunut. Syy ei ollut varsinaisesti avopuolisossani eikä myöskään minussa vaan itse riisissä. Se oli päässyt vanhentumaan, emmekä olleet kiinnittäneet asiaan aiemmin huomiota. Emme kuitenkaan pahoittaneet siitä mieltä. Aamiaiseen sopivia ruokia löytyi joka tapauksessa jääkaapista. Pian aamiaisen jälkeen avopuolisoni sisko tuli hakemaan meitä maaseudun kierrokselle, joka koostui parista tonttuprojektista sekä hautausmaavierailuista. Näitä varten olimme varanneet tarpeelliset asiat jo hyvissä ajoin.

Vierailut avopuolisoni isän luona sekä minun äitini luona sujuivat aivan mukavasti. Samalla reissulla näimme kumpikin myös sisaremme, joten homma sujui siltä osin erittäin hyvin. Edellä mainituille oli jo lahjat annettu, joten siltä osin meillä ei ollut huolehdittavana mitään. Tämän jälkeen menimme isäni luokse viettämään itse jouluiltaa ja jouluyötä. Samalla veimme isälleni ja hänen vaimollensa lahjoja.

Samalla reissulla tuli myös saunottua ja syötyä. Sauna oli lämmin ja ruokaa oli riittävästi. Tämän jälkeen pelasimme lautapeliä nimeltä Eurooppapeli. Yleensä olen sinä hyvä, koska pärjään aika hyvin maantiedossa visailupeleissäkin. Tällä kertaa kuitenkin avopuolisoni voitti ja isäni oli toinen. Sen jälkeen lopetimme pelaamisen, että kukaan ei häviä. Lisäksi pelasimme tuttujuttua pari kierrosta. Meillä on paljon opittavaa avopuolisoni kanssa toisista, mutta silti olen itse ainakin sitä mieltä, että paljon erilaisia asioita me toisistamme jo tiedämme. Etenkin nyt joulukuussa ollaan monta kertaa ajateltu samaa asiaa yhtä aikaa.

Tämän jälkeen vaihdoimme vielä isän kanssa hieman poliittisia mielipiteitä ennen lähtöämme. Me ollaan ajatusmaailmalta aika samanlaisia, mutta lähestymistapamme oli tällä kertaa erilainen ja siksi meinasimme kumpikin hieman kiihtyä toisillemme. Kuitenkin asioiden tasolla, kun emme saaneet toisille asioita tarpeeksi hyvin selvitettyä. Avopuolisoni tulkkasi ja kertoi meille, että puhumme samasta asiasta mutta eri tavalla.

Tämän jälkeen lähdimme taksilla kotiin, mitä ei ole meidän suhteemme aikana ennen tapahtunut. Linnuntietä pitkin minä ja isäni asumme lähellä toisiamme, mutta en jaksanut enää yöllä lähteä kävelemään, vaikka avopuolisoni olisi halunnut. Kotona sitten jaoimme lahjat toisillemme. Itse sain paljon suklaata (tykkään!), tarpeeseen tulleen kerraston, valokuvakehyksen, karkkia (njam), Hectorin: "Parhaat" tupla cd-levyn, Menolippu -pelin, sukkaparin, sekä yhteiseksi saimme paljon kynttilöitä, sytyttimen ja tyynyt (sisältäen mielenkiintoisen lahjakortit kummallekin) ja teetä.

Joulupäivänä saimme nukkua ja siitä otettiinkin kaikki irti. Aamiaisen jälkeen melkein heti aloimme jo päiväunille ja sen jälkeen valmistimme varsinaisen jouluaterian, vaikka harmittelimme ettemme tajunneet laittaa ruokaa päiväunien aikana valmistumaan. Illalla kävimme vielä noin parikymmentä minuuttia kävelyllä.

Tänään tapaninpäivänä olen tehnyt koulutöitä ja saanut tehtyä pois rästissä olleita työhommiakin. Samalla söin kolmesataa grammaa painaneen konvehtirasian. Näiden jälkeen nukuin kolme varttia, jonka jälkeen katsoimme avopuolisoni kanssa yhden hassun dokumentin. Tämän jälkeen kävimme varttitunnin kävelyllä ja sitten katsoimme elokuvan nimeltä "Terapian tarpeessa". Elokuva oli mafiososta, joka hakeutui terapiaan omine murheineen ja lopulta päätyi monien vaiheiden jälkeen lopettamaan työnsä. Siinä oli käytetty aika nokkelasti kliseitä eri mafiaelokuvista. Tässäpä tämä, joulurauhan nimissä jätän käsittelemättä politiikkaa enempää. Huomenna siltäkin alueelta lisää.