Teimme tänään avopuolisoni kanssa yhdessä illalla kinkkukebablaatikkoa, johon ohje on alla. Syy, miksi toisella puolella kuvassa ei näy kebablihaa on siinä, että avopuolisoni ei pidä kyseisestä herkusta. Mistä sitten johtuu, että tällainen hieman erikoinen ruoka näki illalla syyn tulla valmistetuksi on siinä, kun teimme aiemmin tällä viikolla pizzaa.

Itse ohje on kuitenkin alla:

Valmistusaineet: perunasipulisekoitus, kebablastuja, kinkkusuikaileita, ruokakerma, kananmuna, maitoa, jauhettua mustapippuria sekä juustoraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Ota sopiva vuoka esille.
3. Laita pakastimessa ollut perunasipulisekoituspussin sisältönä olevat perunasuikaleet sipuleineen vuokalle.
4. Lisää päälle kebablastut ja kinkkusuikaleet (nämä voit korvata halutessasi jollain muulla itsellesi sopivalla – kasvikset, jokin muu liha tai kalakin voi olla erinomainen vaihtoehto), jonka jälkeen kaada perunasipulin ja lihojen päälle 2dl:n ruokakerma.
5. Laita mukiin 2dl maitoa, särjetty muna sekä ripaus mustapippuria.
6. Lisää maitomunamustapippuriseos vuokaan tasaiselle alueelle.
7. Uuni on kohta lämmin, joten uunin lämmettyä voit laittaa vuokan uuniin. Anna ruuan olla siellä vähän yli tunnin.
8. Raasta halutessasi ruuan päälle vielä edamjuustoa (tai vastaavaa).
9. Ruuan kaveriksi sopii juomana varsin hyvin maito.
10. Nauti ruuastasi sopivassa seurassa.

Alla kuvia Kokkishow:n aikaansaannoksista

517697.jpg       517698.jpg