Aamulla heräsin jo varsin aikaisin eli jo ennen yhdeksää koulutehtävieni pariin, ja samalla tuskailin pienimuotoisen nuhan kanssa. Tämä onneksi helpotti auringonhattu-uutteen avulla ja joimme avopuolisoni kanssa honeybush-teettä hunajan kera, jonka jälkeen olikin pienen ulkona piipahtamisen aika. Tarkoitus oli lähteä pyöräilemään ja vieraita vastaanottamaan, jotka tulisivat pyörällä. Syy, miksi olisin vastaan mennyt, oli liukkassa pihassamme. Olisin näet mennyt siitä varoittamaan, mutta ehdinkin ainoastaan ulos asti.

Vieraiden tullessa kylään jutustelimme niitä näitä ja joimme parit kupposet kahvia tuulihattujen kera. Avopuolisoni ei juo kahvia, mutta hän joi kanssamme toisen kupposen honeybush -teetä. Tämän jälkeen pelasimme Menolippu -peliä, johon olen avopuolisoni kanssa ilmeisesti tykästynyt, koska haluamme opettaa sen pelin saloja monille meillä käyvälle vieraallemme. Pelin jälkeen lähdimme neljästään ulkosalle, vieraat lähtivät kotia kohti meidän saattaessa ja me lähdimme samalla käymään pienellä lenkillä.

498758.jpg
Kaksi erilaista lasagnea

Kotiin päästyä oli ruuanlaiton ja Idolsin finaalin vuoro. Teimme molemmille yhdessä omat lasagnemme. Tämä siitä johtuen, että itse en pidä tomaatista. Ruokaa odotellessa ehdimme myös tiskailla astioita. Ruuasta tuli varsin maukasta. Omassa lasagnessani paseerattu yrttitomaatti korvattiin vihreällä paprikalla, joten ruokamme olivat myös erivärisiä. Itse Idolsista ei vaiheessa tiedä vielä, voittaako kisan vantaalainen Anna Abreu vai lahtelainen Ari Koivunen? Kansahan tätä päätöstä tekee näppäilemällä tekstiviestejä tai soittamalla. Itse en tällaisista äänestysohjelmista yleensä välitä, mutta tämä on poikkeus. Äänioikeutta en kuitenkaan käytä viestin tai puhelun hinnasta johtuen.

498759.jpg
Paprikajauhelihalasagne

Oma toiveeni kallistuu Ari Koivuseen päin. Hän on mielestäni parempi laulajana. Anna Abreu on sitä vastoin omasta mielestäni aivan ilmiömäinen esiintyjä nuoresta iästä huolimatta. Ohjelma oman tulkintani mukaan etsii laulajaa, jonka kanssa solmia levytyssopimus. Hevistä en yleensä pidä paljoa, mutta Ari on osoitanut tekevänsä siitäkin minun makuuni olevaa taidetta.

Tänä vuonna on kyllä toisaalta molempien taso kerrassaan erinomainen, joten palkinnon voisi hyvin myös jakaa ja tehdä molempien kanssa sopimukset. Se, jonka kanssa tuotantoyhtiön levyhtiö ei tee sopimusta, antaa se kädet kuitenkin häviäjälle tehdä jonkun muun levy-yhtiön kanssa sopimus. Niinpä kumpikaan finalisteista ei häviä. Sen verran huikeita nämä laulajat ovat molemmat ja molemmilla on mahdollisuus kokea haavettaan esiintyvänä laulajana. Mahaa hieman tällä hetkellä vääntäen lopetan tämän kirjoittamisen tällä erää kuitenkin tähän sanaan.