Tänään on ollut televisiossa pelkästään Ylen analogisilla kanavilla, kolmosella ja nelosella urheilua eri muodoissa aika lailla. On ollut ampumahiihtoa, syöksyä, jääkiekkoa, ralliautoilua ja mäkihyppyä. Olen todella kova penkkiurheilija mielestäni, mutta kaikesta huolimatta en ole ehtinyt tänään pahemmin seuraamaan urheilua. Omaksi osakseni jäi ainoastaan Italian Anterselvasta MM-ampumahiihtojen naisten viesti. Suomi oli kahdestoista, vaikka muutama huippumaa ei saanut edes joukkuetta mukaan. Kommentaattori sanoi ennen kilpailun alkua, että Suomen paras mahdollinen sijoitus on juuri tuo kahdestoista. Suomen paras naisampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ei hiihtänyt kovinkaan erikoisesti, mutta sitä vastoin Oulun Hiihtoseuran Susanna Porela onnistui nappiin.

Onneksi on kuitenkin teksti-tv ja olen voinut sieltä seurata päivän tapahtumia vielä illankin aikana. Suomen mäkihyppyjoukkue oli ollut maailmancupin osakilpailun joukkuemäessä ns. b-joukkueella kilpailemassa. Maailman parhaaksi useana vuotena tituleerattua mäkimaatamme ei voi kuitenkaan kehua tämän päivän suorituksesta. Suomi oli viimeinen kahdeksannella sijalla. Kuudentena oli mm. Kazakstan.

Itseäni olisi tänään kiinnostanut seurata lisäksi Euro Hockey jääkiekkokiertueen päätösotteluna pelattava Suomi-Ruotsi naapurimaassamme. Suomi hävisi sen Globenissa maalein 0-1. Suomi hävisi tällä kertaa siten kaikki kolme ottelua. Itse en nähnyt yhtään näistä otteluista.

Kaukalopallo on ollut toinen kiinnostuksen kohe tänään teksti-tv:llä, puolivälierät alkoivat liigatasolla eilen. Oulussa kaksi peliä viikonvaihteessa on pelannut RB-Oulu ja UKP Raumalta. Oulun pojat voittivat molemmat ottelut, ensimmäisen lopputulos oli 10-4 ja toisen 10-5. Varkaudessa sitä vastoin rovaniemeläinen Blue Ball hävisi Enson Pallolle kaksi ottelua lukemin 14-8 ja 8-5. Itse olen nähnyt kyseisen lajin ympyröitä tilastomiehen ja huoltajan roolissa kolme ja puoli vuotta, viime vuonna näet Utajärven Kuohu pelasi vielä liigaa. Aika monta miestä siitä porukasta nykyisin pelaa juuri RB Oulussa. RB Oulun ylivoima UKP:aa vastaan on pieni yllätys. Enson Pallolta odotan sitä vastoin tällä kaudella jopa mitalia, joten heidän menestys ei yllätä. Toinen mitalisuosikki on mielestäni runkosarjan voittanut helsinkiläinen Bewe Sport. Mielenkiintoinen on sitä vastoin kolme kertaa mestaruuden peräkkäin voittanut Porin Kärpät. Nyt voi käydä niin, että oululaiset jäävät mitaleitta.

Kolmas kiinnostuksen kohde on tänään hallipesiksen karsintaturnaukset. Oulussa on tänään ollut Lipon vieraana Joensuun Maila sekä viime kauden hopeajoukkue Pattijoen Urheilijat. Ketään pesäpalloa seuraavaa ei varmasti yllätä se uutinen, että Pattijoen Urheilijat vei turnauksen ja meni varmuudella jatkoon. Itseäni kiinnostava turnaus on parhaillaan menossa Kuopiossa. Erikoisen myöhään alkaneet ottelut ovat vasta menossa. Ensimmäisessä ottelussa isäntäjoukkue Puijon Pesis voitti Kiteen Pallo-90:n. Kitee ottelee parhaillaan Sotkamon Jymyä vastaan ja siinä olen itse jälkimmäisen puolella. Tämän ottelun jälkeen pelataan vielä PuPen ja SoJyn ottelu, toivottavasti kainuulaiset matkustavat kotiin turnausvoitto taskussa ja lopputurnaus jo mielissä, mutta nöyrin mielin kuitenkin kohti seuraavaa treenikertaa. Laitanpa tähän fiilistelyn vuoksi vielä viime pari kuvaa pesiksen viimeisen finaalin jälkimainingeista.

389278.jpg
Peruskainuulaisia poikia eli Jani Komulainen,
Jimi Heikkinen ja Jarmo Heikkinen.

389281.jpg
Koko Sotkamon Jymyn voittajaporukka
Hiukan stadonilla mitalit kaulassa.

389282.jpg
Sapsojärvellä porukka uitettuna,
kylmää taisi vesi olla.

389272.jpg
Heikkisen Jimi ja minä. Kyllä se kulta faniakin hymyilyttää.