Vappu on tasan kuukauden päästä. Siihen saakka voikin pohtia sitä, mitä maailmanmenoon kuuluu tai ei kuulu? Hiljattain loppui TV1:llä Arto Nybergin ohjelma, jossa oli vieraana Pro Karelia -yhdistyksen ihminen, joka halusi Karjalaa takaisin sekä kansanedustaja/europarlamentaarikko Paavo Väyrynen. Väyrynen perusteli varsin selkeästi sen, mitä hän toivoo hallitusneuvotteluilta.

Hänen haaveissaan on joko ulkoministerin, ympäristöministerin tai puhemiehistössä paikka. Hän on sanojensa mukaan kyllästynyt siihen, että hän on toista kymmentä vuotta reissannut ulkomailla. Jos tämä kyllästyminen on niin voimakasta, miksi hän ei suosiolla jää kotimaan politiikkaan. Siihen hän perusteli, että hän kaipaa yhtä haastavia tehtäviä kuin europarlamentissa. Mikäli Väyrynen jää Arkadianmäellä töihin, hänellä tulee tulot pienenemään.

Lisäksi hän sanoi, että kumpi tahansa ratkaisu täytyy tehdä sovussa äänestäjien kanssa. Mitä minä sitten ajattelen tästä Väyrysen Paavosta? Mielestäni hän on varsin oikukas poliitikko. Hän pystyy kyllä hyvin perustelemaan kantansa aina asioihin. Hän ei ole tyhmä mutta hän halveksii mielestäni demokratiaa aika ajoin ja siksi ei saa minulta toiminnalleen paljoakaan pisteitä.

Linkkejä

Paavo Väyrysen kotisivut
Paavo Väyrynen Wikipediassa