631026.jpg
Puolen kilometrin päässä kotoani menee
moottoritie eli nelostie
.

Isäni varmaan saattoi miettiä jo eilen hetken ainakin, kun sanoin hänelle meneväni eilisillaksi Pietarsaareen, että taasko pojan kulkijakesä on edessä pitkin 'Suomi-neidon' kehoa? Monena kesänä näet olisin jo tähän aikaan tien päällä liftaamassa ollut. Ensimmäiset voikukat oli yleensä maastossa siihen henkilökohtainen lähtölaukaus. Kuntia tuli tutuksi pitkin maata, pieniä ja suuria. Kesä 2004 jäi kuitenkin viimeiseksi sillä tavalla vietettynä. Kertaakaan en ole festareilla ollut enkä ulkomailla kuitenkaan liftannut.

Eihän koskaan saisi sanoa "ei koskaan", joten en sanokaan siihen liittyen mitään. Liftaamisessa on omat kuviot, joita en halua opettaa enkä yllyttää kenellekään, joten jätän ne tästä pois. Erilaisten ikävien tapausten takia, mitä on joillekin liftatessa sattunut tai kuljettajille, kyytiin otto on kuitenkin vähentynyt, mikä on ymmärrettävää mutta ikävää. Elämme liian itsekkäässä ajassa. Kyydintarjoajista itselleni ovat jääneet mieleen muun muassa eräs pohjalainen kapteeni, irakilaislähtöinen perhe Savosta, serkkuni sukulainen, mormoniyksinhuoltajaäiti ja hiljainen kainuulainen rekkakuski sekä venäläisnuori, joka oli menossa anoppinsa luo juhannuksen viettoon yhtenä kesänä.

Rauha on tullut silti yli 30-vuotiaan elämään, eikä tämäkään tapa elää ole toista vaihtoehtoa huonompi ainakaan. Elämä on siitä upea asia, että sen voi elää monella tavalla ja saada elämäänsä paljon. Mikään ja kukaan ei ole toistaan huonompi eikä toisen kokemusmäärää voida vähätellä.

Kuvan ja tekstin lisäksi ajattelin laittaa jonkinlaisen listan siitä, mitkä biisit oikeastaan tuovat muistoja ja liittyvät menneiden vuosien kulkemiseeni ja listalla voisi olla muitakin biisejä. Top-lista ei ole järjestyksessä mitenkään.

1.Kolmas Nainen: Tytöt on kaunistuneet
2. Kolmas Nainen: Lautalla
3. Pelle Miljoona: Juokse villi lapsi
4. Pelle Miljoona: Moottoritie on kuuma
5. Pelle Miljoona: Pikkupoika ja pikitie
6. Eppu Normaali: Tahroja paperilla
7. Eppu Normaali: Tien päällä taas
8. Nälkämaan laulu