Ensinnäkin voin tunnustaa tässä yhteydessä heti, että päivittäin lähetän tekstiviestejä naisille, enkä aina tässä yhteydessä tarkoita avopuolisoani. Mielestäni jokainen ihminen saa olla yhteydessä toiseen ihmiseen, myös vastakkaiseen sukupuoleen tai samaan sukupuoleen, jota oman parisuhteen toinen osapuoli edustaa. Yhteydenpidon on oltava asiallista ja toista osapuolta kunnioittavaa. Tätäkin blogia lukevat sellaiset naiset, jotka saavat tekstiviestejäni tai sähköpostiani (myös kansanedustajapuolelta löytyy) usein – tuokoon julki asian, jos tekstiviestini eivät ole asiallisia, emme silti lähde asiassa käräjäsaliin tai mietitä, että olenko sopiva johonkin tehtävään vai en, tai ovatko viestini asiallisia. Sama moraali on maassa olevilla asukkailla yleensä kulttuurisidonnaista, eikä työsidonnaista. Ihmissuhteet eivät ole läheskään niin yksioikoisia kuin sensaatiolehdistö haluaa tuoda usein esille. Ihmisellä on koskemattomuuteen oikeus, joka tarkoittaa sitä, että toisella ihmisellä ei ole suoraa vallankäyttöoikeutta toiseen ihmiseen. Ihmisellä on sitä vastoin lupa olla ihminen ihmiselle.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Se, mitä nykyinen pääministeri Matti Vanhanen eli kansalainen Matti, on kansalaiselle Susan Kuroselle (nyttemmin Ruususelle) tekstiviesteissään kirjoittanut, ei ole ainoastaan yksityisasia, koska vuorovaikutus ihmisten välillä on aina vähintään kaksisuuntaista. Onko uskottavuus kärsinyt päätöksentekijänä kirjan jälkeen? Ei sellaiset siihen vaikuta, ja jokainen mielestäni saa kirjoittaa omat ihmissuhde/parisuhdemuistelmatkin mielestäni. Kirjallisuus on täynnä tällaisia tapauksia kautta historian sisältänyt. Käyhän miehetkin parisuhdepohdiskelujaan saunassa joskus jätkien kesken, samalla lailla kun naiset pohdiskelee omia asioitaan omalla tavallaan, myös saunassa varmasti yhdessä ollessaan.  Se sitä vastoin vie Vanhasen uskottavuutta pääministerinä, että hän alkoi pohtia entisenä toimittajana sananvapauden merkitystä. Demokratiassa kuitenkin elämme, maassa jossa ihminen saa sanoakin mitä tahtoo. Paljon on varmasti Susan-niminen nainen kertonut myös läheisille ystävilleen Matti-nimisestä miehestä.

 

Ulkoasiainministeri Ilkka Kanerva sitä vastoin on ilmeisesti lähettänyt myös ’rohkeita tekstiviestejä’, joissa mies on osoittanut muuta kuin rohkeutensa. Mies olisi voinut tekstiviestinä laittaa, vaikka satakuusikymmentä merkkiä pitkän runon, itse kirjoittamansa – sanojen käytön taidon suullisesti hän ainakin julkisuuskuvan mukaan osaa. Hän ei ole asianomaiselle soittanut, ehdottanut tapaamista ja kertonut toiveistaan asianomaiselle suoraan. Teot punnitaan yleensä ihmisten välillä muulla tavoin kuin tekstiviestein. Jos haluaa taidetta tilata eduskuntaan, ministeriöön tai muualle, asiasta voi ministerikin soittaa asianomaiselle hankinnoista vastaavalle virkamiehelle ja ehdottaa häntä tekemään kaupat, jos taiteella haluaa henkilökuntaa piristää. En tiedä, onko ministereillä itsellään suoraa nimenkirjoitusoikeutta valtion kauppoihin näet.

 

 Minulla olisi muut syyt vaatia ulkoasiainministeri Kanervan eroa kuin tämä tekstiviestijupakka. Omat eroa vaatimisen syyt olisivat esimerkiksi ne, että mies selvästi tekee sellaista ulkopolitiikkaa sotaa käyvän maan kanssa, joka ei sovi puolueettoman maan kuvaan. Merkittävä osa maastamme muun muassa vastustaa jotain sotaa, jota nimeltä mainitsematon suurvalta käy ja Suomi on nykyisen hallituksen myötä vahvemmin tiivistänyt suhteita tähän maahan. Lisäksi ulkopolitiikka on epäonnistunutta, kun kansa on vahvasti sitä mieltä, että EU-politiikassa Suomi on muun muassa mukana puolustamassa vääriä etuja.

 

Älä siis Ilkka pyydä anteeksi tekstiviestikohua vaan pyydä anteeksi sitä, että hallitus ei kuuntele kansaa ja ole demokratian asialla. Hallituksen miehet voisi lopettaa leikkiminen ihmisillä ja keskittyä tehtäviensä asianmukaiseen hoitamiseen. Ei minulle kuulu se, kenen kanssa te olette vapaa-ajalla tekemisissä.