Eilen kerroin jotain muistoja Jyväskylästä ja ralliautoilusta. Nyt on vuoro kertoa perjantaina alkavista Kalevan kisoista. Kalevan kisat on nimi, jolla Suomessa kutsutaan yleisurheilun SM-kisoja. Tänä vuonna nämä kolmipäiväiset kisat käydään Lappeenrannassa Kimpisen stadionilla. Yhdeksän vuotta sitten kisat käytiin Oulussa. Palkintoihin oikeutetut tilastot niistä kisoista löytyvät täältä. Itse asuin siihen aikaan Jyväskylässä juuri, mutta tulin katsomaan kisoja kuitenkin syntymäkaupunkiin. Tuloksia seuratessa ei voi olla muuta kuin ihmettelemättä joitakin tosiasioita niin nimien kuin tulosten muodossa. Miesten pituushypyn Suomen mestaruus mahdollisesti Tommi Evilän poissaollessa ratkeaa suurinpiirtein samalla tuloksella. Jos taas Evilä on mukana, voidaan todeta miehen kunnon olevan arvoitus ja nähdä suoritus, joka joko häikäisee tai hämmentää suomalaista penkkiurheilijaa.

Moukarinheitto miesten puolella on kummallinen. Yleensä lajia pidetään yli kolmekymppisten lajina, mutta Olli-Pekka Karjalaisella on ensimmäinen SM-kulta juuri Oulusta, jonka jälkeen hän on Suomessa voittanut aina. Nyt kuitenkin uskon, että David Söderberg voi antaa kovankin vastuksen. O-P on nyt vasta 27-vuotias. Naisten puolella Karjalaisen kanssa samaa ikäluokkaa edustavat pikajuoksijoista Johanna Manninen sekä Heidi Hannula. Muita sen ajan mitalisteja nykyurheilijoista ovat ainakin Sini Pöyry, Johanna Halkoaho sekä Paula Tarvainen (tyttönimeltään Huhtaniemi).

Kalevan kisoista muistona tulee mieleeni se, että olimme kolmestaan tuttavaporukalla katsomassa kisoja. Yksi sen ajan tuttuni ei siihen aikaan voinut sietää yhtä suomalaista huippu-urheilijanaista. Hänelle oli naisen julkisuuskuva tuonut riittävästi vastenmielisyyttä. Tuttuni oli nähnyt aiemmin kyseistä henkilöä ja tuli meille kertomaan yhtä ja toista hänestä. Minä ja tuttavani kuunneltiin hämmentyneinä nuoren miehen palopuhetta. Emme oikein osanneet yhtyä hänen ajatuksiin. Vähän ajan päästä kyseinen urheilijatar menikin kävelemällä meidän ohitse. Tuttu oli selän takana sanonut paljon sellaista, minkä voi ihmisestä nimenomaan vain julkisuuskuvan kautta saada eikä normaalilla ihmisen kohtaamisella.

Muuten viikonlopun ennustamisen osalta annan sään osalta vastuun muuall, joten siihen en sano vielä mitään. Näistä jotain lisätietoa antakoon ensi alkuun vaikka Foreca tai Ilmatieteen laitos.