Pitkien yöunien jälkeen oli jälleen kivaa herätä yhden aikoihin iltapäivällä. Jossain vaiheessa myös avopuolisoni heräsi ja sen jälkeen aloimme keittää yhdessä riisipuuroa. Siitä tuli varsin hyvää, kanelin ja sokerin kanssa tietenkin maustettuna. Mantelia emme laittaneet puuroon, koska sitä ei ollut.

Myöhemmin illalla keitin meille nuudeleita sekä paistoin kummallekin pari kananmunaa, sillä illaksi menimme vielä katupartioon. Samalla nähtiin myös kaupungin ilotulitus, johon meni taas aika lailla rahaa. Mietimmekin katupartioporukalla siinä paukemelun ja väriloiston seassa, että kuinkahan paljon sillä samalla rahalla saisi ruokaa esimerkiksi vanhainkotiin? Rahat menisivät siinä huomattavasti parempaan tarkoitukseen.

Ennen kotiin paluuta haimme avopuolisoni kanssa uudesta libanonilaisesta ruokapaikasta itsellemme kanarullan sekä pitaleivästä kanssa tehdyn falafel-annoksen. Kumpikin tykkäsimme niistä.

Päivän uutisia ja politiikkaa

Ympäristöministerin salkun jättänyt Jan-Erik Enestam toteaa, että kuudennesta ydinvoimalasta voitaisiin sopia mahdollisesti piankin. Hän arvioi, että vastustus olisi pienempää kuin viimeksi. Aika erikoiselta tuntuu RKP:n partasuisena tunnetun miehen mielipide. Ei allekirjoittaneen vastustus ydinvoimaa kohtaan ole ainakaan yhtään pienentynyt. Sikäli jännää, että Isossa-Britanniassa tänään vuoden alun merkiksi suljetaan kaksi ydinvoimalaa. Mielenkiintoista niissä voimaloissa on se, että ne ovat maailman vanhimmat.

Vuoden vaihtuessa Euroopan Unionin jäsenmaita on tullut jälleen kaksi lisää. Sinisen pohjan ja keltaisten tähtien loistoon tulee mukaan Bulgaria ja Romania. Maita on kaiken kaikkiaan nyt kaksikymmentäseitsemän. Jotenkin tuntuu, että äänestäisin edelleen EI, mikäli kansanäänestys pidettäisiin. Itse olen Euroopan Unionin laskuun käynyt lähes yhdeksän vuotta sitten Brysselissä. Samalla reissulla käytiin myös Ranskassa osoittamassa mieltä rahaliitosta ja toivoimme sinne kansanäänestystä. Se oli aikanaan mukava reissu. Viimeisenä päivänä iski pahoinvointi mahaan. Samana päivänä käytiin myös europarlamenttitalolla. Valitettavasti oksentelin vaan vessaan enkä talossa olleelle kokolattiamatolle. Asukasluku on nyt EU:ssa noin puoli miljardia. Uudet jäsenmaat tulevat olemaan myös unionin köyhimmät. Lisäksi Slovenia liittyy euromaiden joukkoon ja puheenjohtajuus siirtyy Saksalle.

Mitä tulevaisuus tähän blogiin tuokaan? Se jää arvoitukseksi. Ajatuksia on muutamia, katsotaan kuinka käy. Toivottavasti saan palautetta siitä, mihin suuntaan tämä menee.