Aamulla klo 5:50 ylös, kotona noin klo 21:40. Siihen väliin mahtuu elämäksi kehuttua. Siihen mahtuukin yhtä ja toista. Töissä oli aika lailla normaalipäivä, eikä siihen aikaan vielä ollut mitään ihmeitä.

Sen jälkeen oli juoksentelua ristiin rastiin Walkers-asioilla, osa meni vähän paremmalla menestyksellä ja osa sitten hieman huonommalla. Muutama eilen väsyneelle miehelle sattunut kömmähdys johti tänään toiseen, mutta se ei haittaa. Joskus yksi ystäväni sanoi, että elämässä pitäisi palkita mokaajia ja sanoi, että olisin vahvoilla. Mokaamista ei tulisi nähdä negatiivisena osana elämää. Tänään olisin kerännyt vaihteeksi pokaalin.

Iltapäivällä vielä löysin Osto-ja myyntiliike Siniseltä Pysäkiltä muutaman runokirjan:

Kääriäinen Helpi: Välkettä (1991)
Tuplala Terttu: Tuntemattomien kirja (1966)
Aurinkokello (Kempeleen kansalaisopiston antologia 1982-83)

Illan päätteeksi ennen kotiin tuloa oli vielä aikaa käydä pizzalla (pitkästä aikaa söin vahingossa myös tomaattia) osallistumassa Huutomerkki ry.:n järjestämään Poetry Slam -lavarunouden kilpailuun. Kyseessä ei ollut virallinen aluekarsinta, mutta mielenkiintoisia esityksiä ainakin alkuvaiheessa sisältänyt kisa. Olin kilpailun kuudes ja osallistujia oli kaiken kaikkiaan yhdeksän. Voittajaa en tiedä, koska minulla oli kiire kotiin ja saunaan. Se on vielä toistaiseksi siis arvoitus. Kilpailun aikana oli AC Oulu taistellut muuten vielä Helsingissä HJK:ta vastaan 0-0 tasapelin, joten AC Oulu jatkaa veikkausliigauraansa ilman tappioita.

Urheiluruudun tulosannin tyyppisesti näytänkin alkuerän järjestyksen. Tuomarit valittiin yleisön joukosta ja he antoivat pisteitä 4,0:n ja 10,0:n välille siten, että paras ja heikoin pistemäärä jäävät pois. Viisi jatkoi välierään ja kaksi heistä ratkaisee viimeisellä kierroksella tänään vielä voittajan.

  1. Kari Miettunen 28,3 p.

  2. Janne Räsänen 26,2

  3. Rob Thompson 25,8

  4. Ville Pohjonen 24,7

  5. Ismo Torvinen 24,5 (

  6. Minä itte 24,4

  7. Heli Slunga 24,0
    Tuomo Heikkinen 24,0

  8. Taru Hallikainen 23,5

Tänään on sitten 21 vuotta Tsérnobylin ydinvoimalan räjähdyksestä, vieläkin herättää paljon ajatuksia ja huolia ilmastokysymyksissä. Itse en kannata ydinvoimaa.