Irlantilaiset näyttivät sen, että viime aikojen EU-politiikka ei ole pienten maiden etu. 53,4%:a maan kansalaisista äänesti Lissabonin sopimukselle eli EU:n perustuslakiin johtavalle sopimukselle EI.


Saksa ja Ranska pahoittelevat maan kansalaisten päätöstä, mutta silti odottavat muiden maiden hyväksyvän sopimusta. On kummallista, että demokraattiseksi elimeksi itseään kutsuvan Euroopan Unionin päättäjien mielestä ei saa "väärin" äänestää.


Suomessa kolme suurinta puoluetta kuitenkin julistaa yhteen ääneen EU:n liittovaltiokehityksen olevan hienoa ja kansalle ainoa oikea tapa elää. Tässä aiemmin mainitsemassa demokratiassa, jota kutsutaan Euroopan Unioniksi, on muutenkin mielestäni ihmetyttäviä asioita.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minua ihmetyttää se, että alueella on paljon joidenkin kutsumia syrjäseutuja eli reuna-alueita, mutta niistä välittäminen ei kiinnosta herroja. Kuvitellaan, että kaikkien on hyvä betonilähiöissä eli väkeä yritetään työntää kasvukeskuksiin. Ihmisten unohtaminen on pääasia, että herrat saavat mellastaa. Nyt sitä kuitenkin aiemmin mainitsemat irlantilaiset jarruttavat, kiitos heille vielä kerran.

 

Nettivinkki:
Europarlamentaarikko Esko Seppäsen ajatuksia Irlannin kansanäänestyksestä

 

PS: Mainittakoon, että valtiovarainministeri Jyrki Katainen on viimeksi päivittänyt nettipäiväkirjaansa 23.11.2007 ja pääministeri Matti Vanhanen sentään 27.5.2008. Jos tämä on vuorovaikutusta eliittipäättäjiemme ja kansan välillä, se on vähäistä. Kummankaan blogia ei voi kommentoida eikä suoraan jättää päättäjille terveisiä asioista aiheita koskien. Hävettää tämä demokratian tila Suomessa.