Kävinpäs puolisoni kanssa parin päivän matkan tekemässä Kymenlaaksoon. Matka menikin
leppoisasti, kun ottaa huomioon että suuri osa ajasta meni junassa istuen. Eilen menimme illaksi Kotkaan, josta tulimme tänään Anjalankosken Myllykosken ja Kouvolan kautta takaisin pohjoiseen. Kilometrejä siis tuli pitkästi noin 1300 kaiken kaikkiaan. Syykin matkalla oli, mutta siitä lisätietoja kenties myöhemmin. Harvoin noin kauas tulee lyhyeksi aikaa lähdettyä ilman merkittävää syytä ja kyllä se sellainen oli.

Kouvolasta ostin päivällä viisi runokirjaa, joten se pitkään odotettu tuhat kirjaakin meni sitten lopulta rikki. Alunperin oli tarkoitus saada se tuhannes kirja hieman eri tavalla, mutta eipä sillä väliä. Ostin Kouvolassa ensin Suomalaisesta kirjakaupasta kaksi kirjaa. Ensimmäisestä kirjasta mainittakoon, että olen lukenut runoilijan vuonna 2000 ilmestyneen kirjan Jakutian aurinko, jonka jälkeen tekijä voitti Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon. Kyllä kyseinen kirja onkin hyvä, että ei ole palkinto silloin kaiketi väärään osoitteeseen mennyt. Jälkimmäinen kirjoittaja voitti sitä vastoin 2004 Finlandia-palkinnon romaanillaan Runoilijan talossa.

Olli Heikkonen: Kuinka maa muuttui musiikiksi (2003)
Helena Sinervo: Tilikirja (2005)

Lisäksi ostin Lukusoppi-nimisestä divarista kolme runokirjaa. Ensimmäinen runoilija heistä on lähtöisin Irakista. Antologian on julkaissut Lahden Työvoimatoimiston henkilöstöyhdistys r.y.

Saleh Mehdi Amash: Runoja (1983)
Sirkka Turkka: Vaikka on kesä (1983)

sekä antologia: Työn Runo Puhuu (1992)

Päivitetyn runokirjalistani löydät täältä.