Jalkapallon EM-kisoissa on viimeistä lohkoa vailla kaikki joukkueet jo pelanneet ensimmäiset ottelunsa. Suuria yllätyksiä ei kisoissa ole vielä oikeastaan nähty, mutta edellinen ottelu oli ehkä ainoa. Siinä oranssipaitainen Hollannin joukkue kukisti yllättävän suurinumeroisesti hallitsevan maailmanmestarin Italian. Ottelu päättyi van Nistelrooyn, Sneijderin ja van Bronckhorstin maaleilla 3-0.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hollanti on yksi omia suosikkejani kisoissa Tsekin sekä Kroatian ohella. Joukkueen valmentajana toimii oman nuoruuteni yksi suosikkijalkapalloilijoistani, Marco van Basten. Hän oli jo omalla urallaan pituudestaan huolimatta varsin taitava, rohkea, hyvä maalintekijä ja ennen kaikkea peliälyltään upea pelaaja. Hänen otteita seuratessa ei käynyt kateeksi puolustajia, vaikka itsekin pelasin B-juniori-ikäisenä juuri puolustajana Utajärven Urheilijoissa.

 

Mitä sitten van Bastenin omasta peliurasta yhtäläisenä näkyi Italia-ottelussa? Paljon. Mainitsemiani rohkeita otteita näkyi etenkin juuri puolustaja van Bronckhorstilta. Taitoa löytyi sitä vastoin Sneijderilta. Maalintekotaidoistahan tunnettu avausmaalin tehnyt van Nistelrooy on juuri kuuluisa. Peliälyä sitä vastoin joukkueessa oli myös paljon eli voidaan sanoa, että Hollanti pelaa varmasti sellaista jalkapalloa parhaimmillaan kuin valmentaja van Basten toivoo.

 

Italia on yleensä tunnettu siitä, että joukkue puolustaa hyvin. Äskeisessä ottelussa ei siitä näkynyt merkkejä. Niinpä tämän päivän Hollannin kokoonpano on hyvä muistaa, kun kisat etenevät. Hollannin joukkueessa tänään pelasivat: Van der Sar, Ooijer, Boulahrouz (76 min. Heitinga), Mathijsen, van Bronckhorst, Sneijder, de Jong, van der Vaart, Engelaar, Kuyt (81 min. Afellay), sekä van Nistelrooy (70 min van Persie).

 

Tämän vuorokauden puolella pelaavat myöhäisottelussa edellinen Euroopan mestari Kreikka ja Ruotsi. Tuleeko toinen mestarien kaatuminen siinä ottelussa? Vahvasti ainakin ennakkoon tähtimerkit näyttävät siltä, että länsinaapurin Hannu Hanhet ottelun vievät. Omista suosikeistani A-lohkossa Tsekki siis voitti kisojen avausottelussa isäntämaa Sveitsin 1-0 ja kisojen toisena päivänä B-lohkossa toinen isäntämaa Itävalta hävisi toiselle suosikilleni Kroatialle samoin lukemin.

 

Nettivinkki:
Ruud van Nistelrooyn 50 maalia (Youtube)