Esittelin jo alkuviikolla uintiharrastukseni, mutta se ei ole minun elämäni ainoa urheilupitoinen harrastukseni. Toinen on näet sulkapallo ja siinä pääsen ottamaan niin sanotusti mies miestä vastaan mittaa toisesta miehestä. Tämä asetelmahan on meitä miehiä vuosien saatossa pitänyt joidenkin teorioiden mukaan elossa ja kannustanut suurien päämäärien saavuttamiseksi. Taustalla on esiintynyt mitä kummallisempia motiiveja.

Suoritukset ja onnistumiset saattavat minulla ainakin vaihdella hyvinkin pienessä ajassa, jopa uskomattomista pelastuksista aina verkkosyöttöihin tai hutilyönteihin. Mukavan kaverin kanssa pelaaminen on varsin kivaa, taistelun käydessä tiukimmillaan tuleen mukaan luonnollisesti leikkimielistä sanailua. Tämä voisi olla joidenkin mielestä rankkaakin, mutta siinä juuri ystävyys auttaa tiedostamaan sen, että sanat ovat aivan toisenlaisia kentän ulkopuolella. Toki sielläkin saatetaan yhtä ja toista kommentoida toisen teoista.

Nuorempana pelasin sulkapalloa myös jonkin verran ollessani vajaat kaksikymppinen. Lisäksi sulkapalloa on kiva pelata siitäkin syystä, että sitä voidaan pelata niin sisällä kuin kesäisin ulkonakin. Peli ei myöskään vaadi suuria sijoituksia, koska omalta kohdaltani voin ainakin todeta, että suoritusten taso ei riipu välineistä vaan etupäässä omasta kunnosta.

Itse pelaamisesta ystäväni kanssa vielä sen verran, että kaverin kanssa pelaamme aina viiteentoista pisteeseen. Yleensä erät menevät kutakuinkin seuraavasti 0-15, 0-15 ja 2-15, kun pelaamme pelin kolmesta voitetusta erästä. Joskus saan erässä pisteitä jopa kaksi, parhaimmillaan syksystä tähän päivään olen saanut pisteitä jopa neljä erässä. Mikä tässä sitten motivoi allekirjoittanutta suurista tappioista huolimatta? Syy on selkeä. Kaverini on juossut kaksi kertaa maratonin ja pari kertaa myös puolikkaan, hänen kyky hävitä on mielestäni urheilupuolella aika huono, vaikka muuten vastoinkäymiset osaa ottaa hyvin vastaan. Jokainen hävitty piste on hänelle itselle kova pala ja kai se tyydyttää jotenkin "miehistä itsetuntoani". Saan yleensä parin tunnin aikana jopa pari kolme pistettä, vaikka meillä on käytäntö, että pisteitä saa ainoastaan omalla syöttövuorolla. Hänellä on tietyt heikkoudet pelaamisessa ja juuri näihin on yllättävän helppoa iskeä. Oma kuntotaso on vaan sellainen, että pisteet jäävät siksi varsin vähiin.

Sulkapallosta vielä sen verran kerrottakoon, että lajin hienoja puolia ovat jalkojen liikkuminen sinne tänne ja päätäkin siinä tarvitsee miettiessä kulloinkin, että mihin lyödä sulkaa. Tämä siksi, että toinen osapuoli ei saa palautettua enää omalle kenttäpuoliskolle. Peli on muuten lähtöisin 1800-luvun loppupuoliskolta Englannista, joten itse laji ei ole vielä edes kovinkaan vanha.

Tässä vielä muutama linkki päivän aiheeseen liittyen

Sulkapallo Wikipediassa

Suomen Sulkapalloliitto

Badminton World Federation

Feminismi Wikipediassa

Sovinismi Wikipediassa