Tai niin ainakin sanovat kristityt, mutta voinpa minä tuohon yhtyä ei mitään uskontoa tunnustavana ihmisenä myös. Tänään oli näet pitkän viikonloppuvapaan jälkeen jälleen aikainen herääminen edessä lyhyiden yöunien jälkeen ja sitten pyöräilylenkki -8:n asteen pakkasessa kohti työpaikkaa. Pyöräni ei tahtonut mennä eteenpäin kovinkaan innokkaasti. Matkalla kävikin mielessä, josko se kulkisi taakse päin nopeammin? En kuitenkaan alkanut kokeilemaan, jotta ehtisin ajoissa töihin.

Töissä meni päivä varsin nopeasti, jonka huomasi viimeistään siitä, että pukuhuoneeseen menin kymmenisen minuuttia työaikani jälkeen. Tämän jälkeen istahdin juomaan kahvit, kävin ostoksilla niin kaupassa kuin postissa. Sen jälkeen pyöräilin kotiin. Matkalla olikin kaksitoista astetta lämpimämpää kuin aamulla. Kotona söimme avopuolisoni kanssa ranskalaisia ja punajuuripihvejä, jonka jälkeen lähdimme käymään yliopistolla. Kävimme siellä Walkers-asioilla yliopistopainolla ja kirjakaupassa. Lisäksi kävimme vielä ennen lähtöä kahvilla, tai minä join kahvia. Avopuolisoni ei näet juo kahvia ja hän joi kaakaon. Aina kaakaohetkestä, jossa olen itse jotenkin osallisena tulee mieleeni Martti Servon huikea biisi: "Ufo tarjosi kaakaon".

Lähdimme sitten bussiin, hän meni kaupunkiin kokoukseen ja minä toistamiseen tälle päivälle jo postiin. Postista tultuani tulin tekemään kotiin koulutehtäviä, niitä onkin aika lailla. Katsoin myös äsken vähän aikaa Jokerit-Kärpät -finaaliottelua. Se päättyi harmikseni Kärpille. Olen näet niitä oululaisia, jotka eivät voi sietää Kärppiä. Voin ilokseni kertoa, että meitä on muitakin. Itselleni kahden raharikkaan osakeyhtiön välinen firmapuulaakiliigafinaali on pahin mahdollinen vaihtoehto, joten odotankin mielellään MM-kisoja. Tänään olikin lööpissä Ville Peltosen putkareissu Miamissa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta siihen, että leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund haluaa Villen jälleen kaatamaan Ruotsia ja muita. Toivon mukaan tämä onnistuu. Mikähän lienee asian todellinen tausta lööppien sijaan? Sitä kysyi tänään myös Westerlund. Oma toive olisi, että Tomek Valtonen ainakin valittaisiin edustamaan Suomea, mikäli Jarkko Ruutu ei pääse työkiireiltään. Tykkään näet pelaajien tyylistä, jotka hämmentää niin oman kuin vastustajan joukkueen peliä, mutta kuitenkin osaavat myös pelata. Samanlainen taisin olla itsekin jalkapallossa takavuosina koulussa ja Utajärven Urheilijoiden B-junioreissa (suurin tappio Jormuan Tarmolle 0-24, tein kaksi maalia).

Itse asiassa sanoin äsken avopuolisolleni konetta vallatessa, että menen tekemään koulutehtäviä. Päätin kuitenkin kirjoittaa tämän blogin ensin. Nyt laitan tämän tekstin tähän blogiini ja sitten alan miettiä vielä kouluhommia.